Till gårdagens middag, spicy asiatiska kycklingköttbullar med chili, koriander och zuccininudlar. Lägg sedan zucchinin i ett durkslag, salta och ångkoka dem över en kastrull med vatten (en zucchini per ångning), när zucchininudlarna är klara så skaka av vattnet och klicka i några matskedar pesto och rör runt
Pesto. Pefekt vardagsrätt med lite sting i. Till den goda laxsen serverade jag stekt vitkål/salladslök och en sås gjord på grekisk yoghurt, vitlök, lime & soya
Jag bjöd på pestogran, tunnbrödrullar, laxrullar, löjromscheesecake, olika charkuterier, asiatisk potatissallad, ost & kex och ett nybakt bröd med chèvre, valnötter och honung
Men den som kommit lite längre i sin personliga smakmognad och kan uppskatta till exempel Brie de Meaux och asiatisk fisksås, har goda chanser att gilla Stoccafisso för den umamibomb den är
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet