Förra fredagen hade vi bestämt oss för att äta upp en bit oxfilé och en bit ryggbiff som låg i frysen, Håkan kände för asiatiska smaker och letade upp ett recept på ICAs sida för recept och mat
Asiatiskt löjrom i två varianter. 2016 firades in med goda vänner och MYCKET god mat. Med ett gäng med flera matfantaster (både för att laga och äta) får maten & dryck ofta stå i centrum hos oss
Köttet på bilden - från det ena till det andra - har dock grillats i vanlig ugn, och sedan fått en asiatisk dressing (eller snarare sås) över sig, och serverats med klassiska rårakor
Tillsätt räkor, svamp, tofu, marmorerad oxfilé, lax etc. Rispapperrullar (räkna med 3 st per man som förrätt) Rispapper (hittas i välsorterade matbutiker/asiatiska butiker t. Salladsblad Mungbönsgroddar Mynta Koriander Thai basilika Risnudlar (räkor, svamp, tofu, lax, oxfilé) Marinera räkorna och shiitake svampen (svampen behöver marineras i några timmar, räkorna kan serveras direkt) Strimla tunnt alla grönsaker och lägg på ett fat med de övriga ingredienserna Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet, skölj under kallt vatten när de kokat klart Koka upp vatten i en stor kastrull (som rymmer ett rispapper) Lägg en fuktig duk på arbetsytan (detta gör att rispappret inte klibbar sig fast) Doppa ett ark åt gången i det varma vattnet (akta fingrarna) tills arken mjuknat, lägg arken på den fuktiga duken, fyll och rulla Jag brukar börja med örterna, då ser det fint ut när man rullat dem klart Lägg den färdigt rullade rullen på en tallrik, under en fuktig duk Servera direkt eller förvara i kylskåp under en fuktig duk i högst ett par timmar Jordnötssås (ca 1,5 dl)4 msk jordnötssmör (utan tillsatt socker, t
vietnamesisk skinka (finns att köpa i de olika asiatiska livsbutikerna). Jag har då använt mig av oxfilé då både jag och min man vill har vårat kött medium, annars kan man långkoka högrev så att köttet blir mör