Då vi båda tycker om asiatiskt och starka smaker valde vi att inspireras av just det. Medanlaxen står i ugnen hacka grönsakerna och släng ner i en het panna med lite rapsolja
Fisk medasiatiska smaker är en fin kombo. Fisk à la Thai med wokade grönsaker4 portioner 500 g wokgrönsaker400 g torskfilé1 burk kokosmjölk1 lime, juice2 tsk sambal oelek1 msk koncentrerad fiskfond1 mangoSaltPeppar Till serveringNudlar Gör så härWoka grönsakerna i het pannaSalta och peppra grönsakernaSkär fisken i bitar och lägg dem över grönsakernaBlanda kokosmjölk med limejuice, sambal oelek och fondHäll såsen i pannan och låt puttra i 8-10 minuterTärna mangon och strö den över fisken Laxmed Asian style. 500 g wokgrönsaker
Häll i resten av oljan och fräs wokgrönsakerna tills de mjuknar men har spänsten kvar. Värm en wokpanna eller stor stekpanna, häll i hälften av oljan och fräs laxen på medelstark värme, salta lätt
Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken