kallrökt lax med nässelcrème, nässelomelett med apelsinsmör och rostade hasselnötter och så den goda soppan förstås som värmde gott i den lite kyliga kvällen
Till kakan 3/4 tsk anisfrön1 1/4 cup (175 g) Vetemjöl1/2 cup (55 g) Pistagenötsmjöl (eller mandelmjöl)2 tsk bakpulver1/4 tsk salt120 g smör, rumstempererat1 cup (200 g) strösocker2 stora ägg1/4 cup (60 ml) 3%ig mjölk1/4 cup (60 ml) absintZest från 1 apelsinSmöra och mjöla en minimuffinsform
Grillad mahi-mahi med apelsinsmör, mangosalsa, portabella, lök och aubergine…. Vi njöt av apelsinsmöret till skivor av mahi-mahi, som jag låtit marinera några timmar i en plastpåse med olivolja och en fantastiskt god curry som jag köpte på St Martens
Gårdagens middag blev stekta torskfileer toppade med brynt apelsinsmör och friterad kapris. Smöret gav en liten twist på en annans väldigt traditionell rätt
Franska crêpes med nutella och banan (4 portioner)1 ägg2 dl vetemjöl4 dl mjölkrivet skal av en apelsin(smör)Nutella2 bananerflorsockerVaniljglassVispa ihop ägg, vetemjöl och 2 dl mjölk
Riv skalet av apelsinen och citronen. Pressa ur saften ur apelsinerna och lite från citronen. Lägg skal, saft, socker och fett i en tjockbottnad, vid kastrull och ställ den i en stekpanna i vattenbad