Apelsinsås till kött recept

Tips till nyårsmenyn

Tips till nyårsmenyn

som passar utmärkt som förrätt till förra årets huvudrätt, anka med apelsinsås. Anka med apelsinsås och potatisrosor
Kalkonbröst med apelsinsås

Kalkonbröst med apelsinsås

Servera såsen ljummen tillkalkonköttet. Pressa saften ur frukterna till såsen. Smält matfettet i den form som köttet ska steka i
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Vispa ur pannan med vatten (spara till såsen). Låt vila i folie (spara köttsaften). Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Fläskfilé med apelsinsås

Fläskfilé med apelsinsås

Tillaga potatismoset enligt anvisningarna, men ta en aning mindre vatten så moset blir fast. Krydda köttet med salt och peppar
Fläskfilé med apelsinsås

Fläskfilé med apelsinsås

Tillaga potatismoset enligt anvisningarna, men ta en aning mindre vatten så moset blir fast. Krydda köttet med salt och peppar
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Häll i juicen i en kastrull, tillsätt vitt vin, grädde och buljong. Tillsätt grovt salt, rosmarin, timjan och peppar
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Toppa köttet med apelsinfiléerna och servera tillsammans med potatis och grönsaker. Till servering. Till servering
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Koka upp vinäger, vatten, apelsinskal, apelsinsaft i en annan kastrull och tillsätttill det smälta sockret
Fläsknoisetter med apelsinsås

Fläsknoisetter med apelsinsås

Ta kastrullen från värmen och tillsätt vinäger, vatten, kycklingfond, rivet skal och saft av apelsin
Klassiska stekta ankbröst med sötsyrlig apelsinsås

Klassiska stekta ankbröst med sötsyrlig apelsinsås

För över allt stekspad (och köttsafter när du skär upp brösten) till såsen. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Garnera med apelsinsås, potatiskaka och en sallad till. Apelsinsås. Spara skyn till såsen. Kött. Linda baconskivor runt filéerna och baka dem i ugn i ca 30 minuter till innertemperaturen är 72°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp. Koka upp sky från köttet och vatten så att det blir sammanlagt 3 dl, 2 dl grädde och hönsbuljongtärning och låt koka ihop i 3 minuter. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft från 1 apelsin, grov senap och maizena