Apelsinsås till ankan recept

Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Med sin orangea sås blir den perfekt till en av påskens familjemiddagar. Apelsinsås. Tillbehör. Apelsinsås
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Vispa ur pannan med vatten (spara till såsen). Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära
Anka

Anka

Tillsätt soya. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera till anka
Anka à l’orange med purjopotatis

Anka à l’orange med purjopotatis

Apelsinsås. Smält sockret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Tillsätt apelsinsaft, lök, vinäger, vin, vatten, buljongtärning och soja
Tips till nyårsmenyn

Tips till nyårsmenyn

som passar utmärkt som förrätt till förra årets huvudrätt, anka med apelsinsås. Anka med apelsinsås och potatisrosor
Stekt ankbröst med apelsinsås

Stekt ankbröst med apelsinsås

Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Servera ugnsstekt potatis och grönsaker till. Apelsinsås. Lägg dem i ugnsfast form och stek färdigt i ugnen till ca 62 grader
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Servera ugnsstekt potatis och grönsaker till. Apelsinsås. Lägg dem i ugnsfast form och stek färdigt i ugnen till ca 62 grader
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Toppa köttet med apelsinfiléerna och servera tillsammans med potatis och grönsaker. Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

När du skalat apelsinerna så skär du ut apelsinfileer att garnera tillankan och apelsinsåsen. Du lagar du ankan i god tid och skär ut delarna som filé och lår (dessa värmer du sedan på försiktigt samt toppa med varm sås till servering)