Apelsinparfait recept

Apelsinparfait med marängtopp

Apelsinparfait med marängtopp

Skölj och borsta apelsinerna i ljummet vatten. Torka dem väl. Skär toppen av dem och gröp ur fruktköttet med en kniv eller sked och spara det
Apelsinparfait med chokladsås

Apelsinparfait med chokladsås

Apelsinparfait. Olof Hasslow är gästkock idag. Här är efterrätten de bjöd på. Slurp. Som romerska bågar, fast glass
Apelsinparfait med marängtopp

Apelsinparfait med marängtopp

Skölj och borsta apelsinerna i ljummet vatten. Torka dem väl. Skär toppen av dem och gröp ur fruktköttet med en kniv eller sked
Apelsinparfait med chokladsås

Apelsinparfait med chokladsås

Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och -saft. Vispa crème fraichen tills den blir hård
Apelsinparfait

Apelsinparfait

Dela apelsinerna och pressa ur saften. Spara de sex skalhalvorna. Blanda äggulor, socker och 2 dl apelsinsaft i en kastrull och sjud under vispning till en tjock kräm
Choklad och apelsinparfait

Choklad och apelsinparfait

Varva chokladparfait och apelsinparfait i glas. Koka upp socker, vatten samt skal och saft från apelsinen i en tjockbottnad kastrull
Nyårsmiddag - efterrätt

Nyårsmiddag - efterrätt

Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Parfait är en härlig klassiker. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
Apelsinparfait i apelsinskal utskuret som en pumpa

Apelsinparfait i apelsinskal utskuret som en pumpa

 Apelsinparfait i pumpautskuret apelsinskal 9 apelsiner 9 äggulor 3 dl socker 6 dl pressad apelsinsaft 1/2 msk vaniljsocker3 dl vispgrädde Skär av apelsinernas topp och krama ur saften
Apelsinparfait au four

Apelsinparfait au four

Skär ett lock av apelsinerna. Gräv ur fruktköttet och pressa ur saften. Vispa äggulor och sirap ljust och pösigt
Halloweenfest med fyrarätters meny med tema pumpa!!

Halloweenfest med fyrarätters meny med tema pumpa!!

 Apelsinparfait i pumpautskuret apelsinskal 9 apelsiner 9 äggulor 3 dl socker 6 dl pressad apelsinsaft 1/2 msk vaniljsocker3 dl vispgrädde Skär av apelsinernas topp och krama ur saften

Apelsinparfait

1.  Dela apelsinerna och pressa ur saften. Spara de sex skalhalvorna. 2.  Blanda äggulor, socker och 2 dl apelsinsaft i en kastrull och sjud under vispning till en tjock kräm

Apelsinparfait

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner apelsinskal, apelsinlikör, hackad blockchoklad och mandelbiskvier i äggsmeten

Apelsinparfait med chokladsås

1.  Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och -saft. 2.  Vispa crème fraichen tills den blir hård

Apelsinparfait au four

Ugn. 250. Skär ett lock av apelsinerna. Gräv ur fruktköttet och pressa ur saften. Vispa äggulor och sirap ljust och pösigt

Apelsinparfait

Vispa äggulor och socker till en vit och pösig smet. Blanda ned den koncentrerade apelsinjuicen i smeten

Apelsinparfait

Vispa 2 dl youghurt, kesella, apelsinjuice, grand mariner och apelsinskal med en elvisp. Vispa äggulor och socker i en kastrull till en porös smet

Apelsinparfait au four

1.  Skär ett lock av apelsinerna. Gräv ur fruktköttet och pressa ur saften. 2.  Vispa äggulor och sirap ljust och pösigt

Apelsinparfait med marängtopp

1.  Skölj och borsta apelsinerna i ljummet vatten. Torka dem väl. Skär toppen av dem och gröp ur fruktköttet med en kniv eller sked