Denna paj är röd och gul som solen. Har man möjlighet så blanda olika apelsinsorter för färgens skull. Här har jag lagt i både blodapelsin, clemetin och navelapelsinskivor
Ugn 160°. Pajbotten. Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop smulor och smör och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter
//Matilda Små rabarber- och apelsinpajer. Nu är det äntligen, äntligen dags för rabarbern igen. Jag har längtat efter rabarber sedan hösten och nu när de långa stjälkarna kommit upp ut jorden igen gäller det att ta vara på dem
Raw apelsinpaj med chokladbotten. Här kommer ett nytt recept som jag svepte ihop igår. Vi hade massor av ekoapelsiner hemma och jag var chokladsugen, så det blev en raw apelsincheesecake med en seg/knaprig chokladbotten
Botten150 gr smör1/2 dl socker1 äggula4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver Rör ihop smör, socker och äggula. Blanda vetemjöl och bakpulver och arbeta ned till en smidig deg