Apelsinmazariner recept

Apelsinmazariner

Apelsinmazariner

  Mördeg 4 dl vetemjöl ½ dl strösocker 200 g kallt smör 1 äggula Fyllning 2 dl strösocker 1 dl skållad sötmandel 75 g rumstempererat smör 3 ägg 1 apelsin, rivet skal 2 tsk vaniljsocker 3/4 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver Glasyr 3 dl florsocker 1 msk pressad apelsinsaft 2 msk vatten Mördeg Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad
Apelsinmazariner

Apelsinmazariner

Blanda ihop mördegen, gärna i en matberedare, till en boll. Klä engångsformar av aluminiumfolie med degen
Apelsinmazariner

Apelsinmazariner

Mördeg. Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en boll
Påskig apelsinmazarin

Påskig apelsinmazarin

Det närmar sig påsk och med det en massa bra anledningar att baka. Den här apelsinmazarinkakan är jättegod
Apelsinmazarin med toscatäcke

Apelsinmazarin med toscatäcke

'Knaprig paj med len fyllning. Servera med en stor kanna te. Ingredienser 1 paj150 g smör210 g (ca 3,5 dl) vetemjöl2 msk strösocker1 äggulaFyllning
Goda saffrans- och apelsinmazariner

Goda saffrans- och apelsinmazariner

Hej Onsdag. Lite lill-Lördag idag. Aldrig något som märks hemma hos oss. Kanske en glögg på det =). Idag testade jag ett nytt recept
Apelsinmazarinrutor

Apelsinmazarinrutor

Glad Påsk på er allihopa. Hoppas ni har en härlig helg och äter en massa gott och njuter av allt. Här har jag unnat mig en hel del godis i påsk

Apelsinmazarin i långpanna

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt apelsinskalet. Vispa äggen och rör ner i smör-sockersmeten

Apelsinmazariner

Blanda samman mjöl, smör och socker till en deg. Linda in i plastfolie och låt den vila kallt i ca 30 minuter

Apelsinmazariner

Arbeta ihop ingredienserna till en deg och låt den vila i kylskåpet en stund. Riv mandelmassan på rivjärn

Apelsinmazarin med toscatäcke

Sätt ugnen på 200°. Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca

Apelsinmazariner

1.  Mördeg. Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en boll

Äppelkaka med apelsinmazarin

Sätt ugnen på 175°. Hacka samman mjöl, smör, socker och vaniljsocker och spara litet mjöl till utbakningen