Apelsinkaka med blockchoklad recept

Apelsinkaka med blockchoklad

Apelsinkaka med blockchoklad

Vispa äggen med sockret till en luftig massa. Hacka blockchokladen. Häll i apelsinsaften tillsammans med filmjölken alternativt gräddfilen och fettet
Apelsinkaka i långpanna

Apelsinkaka i långpanna

Blanda alla de övriga torra ingredienserna och häll i äggvispet, tillsammans med mjölken. Finhacka blockchokladen
Apelsinkakor med havregryn

Apelsinkakor med havregryn

Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand. ca 100 g blockchoklad. Sätt ugnen på 200 grader

Chokladfylld apelsinkaka

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det tillsammans med apelsinsaften i smeten. Hacka blockchokladen fint
Choklad- och apelsinkaka med kokos

Choklad- och apelsinkaka med kokos

Bryt sönder blockchokladen och smält den över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal, apelsinsaft och vetemjölet som har blandats med bakpulvret
Chokladdoppade apelsinkakor

Chokladdoppade apelsinkakor

Pensla en bakplåt med smält smör. Mjuka upp smöret med en träsked, tillsätt gradvis socker och apelsinskal och rör tills det är ljusgult
Klaras Apelsinkaka

Klaras Apelsinkaka

Blanda blockchokladmed vetemjöl och bakpulver. Prova med en sticka. Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad
Gräddtårta med apelsinsmak

Gräddtårta med apelsinsmak

Lägg ihop bottnarna med en apelsinkaka överst och underst med marängbottnen emellan. Apelsinkaka. Spritsa på grädde runt om och ovanpå tårtan och dekorera som på bilden medblockchoklad, mandelspån och mandarinklyftor eller på något sätt som du själv vill

Apelsinkaka med blockchoklad

 Vispa äggen med sockret till en luftig massa. Hacka blockchokladen.  Häll i apelsinsaften tillsammans med filmjölken alternativt gräddfilen och fettet

Ingrids apelsinkaka

Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta i smeten. Tillsätt det rivna apelsinskalet, saften och det smälta avsvalnade smöret och den hackade blockchokladen

Mjuk choklad och apelsinkaka

Avsluta med att vända ner den hackade blockchokladen. Rör ner mjölblandningen i omgångar med skvättar av juicen

Choklad- och apelsinkaka

Mal mandeln i en mandelkvarn eller kör den till ett fint mjöl i en matberedare med kniven isatt. Blanda den malda mandeln med mjöl, hackad choklad och apelsinskal i en separat skål

Choklad- och apelsinkaka

Blanda chokladen med fettet. Tillsätt mjölken och lägg i blockchokladen, delad i bitar. Gör mönster, t ex med en brödpensel som stöts tätt i chokladytan, kallas ströppla, eller gör mönster med en gaffel