Sangria är ju egentligen något man främst förknippar med sommaren, men faktum är att en fruktigsangria med smak av clementiner, apelsiner och granatäpple även passar bra till julbordet
Litegrenadine för att ta bort spritsmaken. Blanda allt i en bålskål och skiva frukten och lägg i. Jag tycker det är skönt när gästerna kan ta sig hem för egen maskin
Skaka ingredienserna med is och häll i ett stort glas. Dekorera med apelsinhjul och körsbär. 2 cl Tripel sec. 6 cl citronjuice. 8 cl apelsinjuice. 4 cl grenadin. 1 apelsin
Skala apelsinerna och skär imindrebitar. För att bli av med chilismaken från juicepressen kan man köra en citron utan det gula skalet genom den, det rensar ut den starka smaken naturligt
½ dl Gin. ½ dl Grenadin (kan uteslutas). Tar apelsin och citronskivori en stor bringare eller bunke, tillsätt sockret och mosa försiktigt med en träsked, bara tills frukten släpper juice men inte är totalt mos och sockret är upplöst (ca en minute)
Bygg i ett highballglas med is. Garnering. Ananas eller apelsin. Rött cocktailbär. Garnera med ananas eller apelsin och ett rött cocktailbär 3 cl mörk rom. 6-8 cl ananasjuice. 6-8 cl apelsinjuice. 1-2 cl Grenadin