Saffranskaka med Tosca ochApelsinVegansk, Glutenfri, Raffinerat sockerfri and oljfri. En riktig julkaka med saffran ochapelsin, och ett underbart gott toscatäcke med mandlar, hasselnötter och kokos
En helt mjölfri saffranskaka som passar perfekt till lucia. Jag utvecklade det här receptet efter Apelsinoch chokladkakan som jag tidigare lagt upp recept på här på bloggen
Den är god som den är, men du kan även servera den tillsammans med clementin eller apelsin i bitar samt en klick turkisk yoghurt eller kvarg smaksatt med vaniljpulver
I dag var jag och Lukas ute och åkte längdskidor, för första gången på flera år nu. Till en början hade jag sådär perfekt glid och fäste, dessvärre fick jag lite av en ”platåskida” efter ett tag när snön lade sig som en sula under skidan – lite bökigare att åka minst sagt
Vänd ner mjölet i det blöta och sist men inte minst apelsin. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Saffransbitar med olivoljaen nypa saffran1 c mjöl [dinkel eller vete]en nypa bakpulveren nypa saltknappt 1 dl socker2 msk olivolja2 msk äppelmos1 msk krossade linfrön blötlagda i 1 msk vatten1 tsp apelsinskal [från ekologisk apelsin]1 msk juice av en apelsinVärm ugnen till 175°c. 1 tsp apelsinskal
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret och rörner saffran. Blanda bakpulver med mjölet och rör ner det i äggsmeten tillsammans med filmjölken och smöret