Chokladtårtbotten (anslag). Receptet ger två tjocka lager till en tårta, men som du ser på bilden nöjde jag mig med halverad sats och ett lager limemousse
Chokladtårtbotten (anslag). Om hallonsåsen är för het riskerar du att moussen skär sig, men den borde ha svalnat till lagom temperatur vid det här laget
Inget kladd på stickan, då är anslaget färdigt. Fyll formen till hälften. Sedan häller du hälften av mjölken till äggblandningen under omrörning, och sedan häller du allt i kastrullen med resten av mjölken
Första tårta från höger är en sån som vi fick dekorera och består av anslag (som är klassiska tårtbottnar) varvad med hallon- och passionsfruktschiboust och täckt med italiensk maräng, och tårtan är dessutom naturligt mjölkfri
använder jag mitt vanliga tårtbottensrecept eller anslag som det heter på bakspråk. Den här himmelska jordgubbstårtan gjorde alla till midsommar (kändes det som), Facebook och bloggar svämmade över av detta recept som kommer från Fridas bakblogg