Ansjovispajer recept

Ansjovispaj

Ansjovispaj

Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter
Små ansjovispajer

Små ansjovispajer

Pajdeg. Hacka ihop smör, mjöl, kesella och vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små aluminiumformar eller pappersmazarinformar
Små ansjovispajer

Små ansjovispajer

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och vatten och arbeta ihop till en deg
Lök- och ansjovispaj

Lök- och ansjovispaj

En god paj passar alltid. Denna fick det bli när vi hade ansjovisfiléer kvar efter ha gjort en härlig kalops
Potatis- och ansjovispajer

Potatis- och ansjovispajer

Gör en valfri pajdeg. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Lägg i degen och tryck till
Lök- och ansjovispaj

Lök- och ansjovispaj

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt att göra och en helt okej paj. Ca 4 portioner100 g smör1 1/2 dl vetemjöl1 äggula6-7 medelstora gula lökar4 ansjovisfiléer1 1/2 dl riven ost, helst schweizerost1 ägg1 1/2 dl matlagningsgräddeSmör till stekningSaltSätt ugnen på 225 grader
Två sorters minipajer

Två sorters minipajer

Ansjovispajer på g. Färdiggräddade ansjovispajer. Livet börjar lugna ner sig lite och när det blir helg ska vi bjuda på glöggmingel hemma hos oss
Tacopaj

Tacopaj

Heej. Är du sugen på tacos och vill ha ett gott fredagsrecept som räcker till många. Nu är det ju inte precis tacos, men smaken i tacospajen påminner om det
Grönkålspaj med ädelost & valnötter

Grönkålspaj med ädelost & valnötter

Jag har några tidigare jular gjort ansjovispaj som jag gillar men i år testade jag göra nytt. Det blev en Grönkålspaj med ädelost
Pajfrestelse

Pajfrestelse

Pajdegen. Blanda vetemjöl, matfett och salt i en bunke/matberedare. Arbeta ingredienserna med en kniven (matberedare) eller mosa samman med en gaffel till en grynig blandning
Små ansjovispajer

Små ansjovispajer

Ugn 200 grader. Blanda pajdegen för hand eller i matberedare. Lägg degen i en plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter
Ansjovispaj

Ansjovispaj

Det brukar vara så att antingen gillar man ansjovis eller så gör man det inte. Själv älskar jag det och denna paj är fantastisk god

Ullas ansjovispaj, lite på en höft

Nog är det konstigt. Jag som aldrig äter Janssons tycker att den här pajen är hur god som helst. Den är ett måste på kräftskivorna i Majas lusthus
Lök-och ansjovispaj

Lök-och ansjovispaj

Hacka samman mjöl och margarin med en gaffel. Blanda i keso ocharbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen en timme

Ansjovispaj

1. Blanda alla ingredienser till pajdegen hastigt. Ställ kallt i 1 timme. Kavla ut degen 3 mm tjock och klä en pajform