Annorlunda janssons frestelse recept

Janssons frestelse med matjessill

Janssons frestelse med matjessill

Det blev en gammal favorit fast denna gången i en lite annorlunda tappning, vi högg nämligen in på en Janssonsfrestelse där ansjovisen byttes ut mot matjessill
Potatisgratäng i muffinsform

Potatisgratäng i muffinsform

Med månadens potatistema i åtanke kan jag inte annat än att tipsa om detta enkla sätt att göra gratängen lite roligare eller bara lite annorlunda mot hur du brukar göra
Julbordsbuffé

Julbordsbuffé

Vad sägs dock om att testa något lite annorlunda i år. JanssonsFrestelse, glaserade tjocka revben och kokt brysselkål doppade i senap
Matsedel vecka 14

Matsedel vecka 14

Våga prova något annorlunda. Dessa pajerna är något av en variant på JanssonsFrestelse - fast snäppet godare
Vegojul: vinterrullar

Vegojul: vinterrullar

ANNORLUNDA TILL JULBORDET. Helvegetarisk Janssonsfrestelse. Vietnamesiska vårrullar i vintertappning. Najs som en förrätt, middag i mellandagarna eller som en del i plockmatsbuffé
'Back to the roots...'

'Back to the roots...'

Även om den blir ANNORLUNDA, behöver inte det betyda att den blir sämre än föregående, eller kommande

Janssons frestelse med jordärtskocka

 Sätt ugnen på 180º. Skala potatis och jordärtskocka. Lägg i vatten så blir de inte bruna. Strimla löken och blanda med ansjovis och grädde
Rättikajansson

Rättikajansson

Jag har lagt upp ett recept på rättikajansson tidigare men nu gjorde jag lite annorlunda och den här gången blev den mycket godare
Snaps, öl eller vin!

Snaps, öl eller vin!

Att servera Champagne till desserten är ett annorlunda och trevligt sätt att avsluta en måltid. JanssonsFrestelse – Dr
Olika sorters julbord

Olika sorters julbord

När man firar jul så här länge hoppas man på att det blir lite annorlunda mat på de olika julborden och det blev det denna jul

AMARONE som Ferrari ett fullblod.

Idag ser det annorlunda ut på hyllorna – tack för det Systemet. Karaktären på frestelsen försvinner något – men gott är det

Vårt julbord 2014

Den godaste glöggen, lagrad sedan 2008 Pepparkakor Blå Castello, en ljuvligt god och krämig blåmögelost    Sill & co Inlagd sill på traditionellt vis Senapssill, som vi köper Citronsill Kalles kaviarsill, Kaviarmatjes Ansjovis  Gravad lax, inte köpt     Gravlaxsås, traditionell Rökt lax som vi köper Höjdéns kalla ”höjdarsås”    Smått & Gott Teriyakiströmming Rödbets- & gorgonzolapaté, ett måste varje år Dansk leverpastej som vi köper Patésåsröra från Agde  Eriks patéröra på rödkål Rökt korv som vi köper Julskinka   Rödbetssallad som vi köper  Ättiksgurka Rödbetor Senap Julknäckebröd som vi köper Vörtbröd som vi köper Julost, Edamer Blå Castello    Varmt & Gott Janssonsfrestelse med jordärtskocka Eriks rödkål till jul Hemgjord julkorv Kålrötter, morrötter och palsternackor, kokta i skinklagen Brysselkål Köttbullar med julsmak Prinskorv Kokt potatis     Dryck OP och andra inköpta snapsar Eget kryddat citronmeliss Egen kryddad Midsommarblandning, lika god till jul Öl och julmust  Mycket mat, trots allt
Bloggåret 2015 – godbitar vi minns.

Bloggåret 2015 – godbitar vi minns.

Vardagslunken i oktober avbröts med en underbart god hälleflundra med brynt smörsås tillsammans med en lite annorlunda köttfärspaj med mynta och rökt fetaost

Laddar för stora julracet

Då vi valt bort allt "köttigt" blir vår julmat lite annorlunda än många andras, MEN inte mindre gott för det

Jansson frestelse

Genom att byta ut några av potatisarna mot rotselleri och palsternacka får vi en Janssonsfrestelse med lite mer smak

Annorlunda frestelse

Skala potatisen och skär den i tunna skivor, som till JanssonsFrestelse. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken fint