Det blev en gammal favorit fast denna gången i en lite annorlunda tappning, vi högg nämligen in på en Janssonsfrestelse där ansjovisen byttes ut mot matjessill
Med månadens potatistema i åtanke kan jag inte annat än att tipsa om detta enkla sätt att göra gratängen lite roligare eller bara lite annorlunda mot hur du brukar göra
ANNORLUNDA TILL JULBORDET. Helvegetarisk Janssonsfrestelse. Vietnamesiska vårrullar i vintertappning. Najs som en förrätt, middag i mellandagarna eller som en del i plockmatsbuffé
Den godaste glöggen, lagrad sedan 2008 Pepparkakor Blå Castello, en ljuvligt god och krämig blåmögelost Sill & co Inlagd sill på traditionellt vis Senapssill, som vi köper Citronsill Kalles kaviarsill, Kaviarmatjes Ansjovis Gravad lax, inte köpt Gravlaxsås, traditionell Rökt lax som vi köper Höjdéns kalla höjdarsås Smått & Gott Teriyakiströmming Rödbets- & gorgonzolapaté, ett måste varje år Dansk leverpastej som vi köper Patésåsröra från Agde Eriks patéröra på rödkål Rökt korv som vi köper Julskinka Rödbetssallad som vi köper Ättiksgurka Rödbetor Senap Julknäckebröd som vi köper Vörtbröd som vi köper Julost, Edamer Blå Castello Varmt & Gott Janssonsfrestelse med jordärtskocka Eriks rödkål till jul Hemgjord julkorv Kålrötter, morrötter och palsternackor, kokta i skinklagen Brysselkål Köttbullar med julsmak Prinskorv Kokt potatis Dryck OP och andra inköpta snapsar Eget kryddat citronmeliss Egen kryddad Midsommarblandning, lika god till jul Öl och julmust Mycket mat, trots allt
Vardagslunken i oktober avbröts med en underbart god hälleflundra med brynt smörsås tillsammans med en lite annorlunda köttfärspaj med mynta och rökt fetaost