Lite praktiska foton på hur man skär upp en fisk finns dock. Ät så mycket fisk ni kan. Och har ni bara råd på de billigaste sorterna, så variera dem, laga dem efter något recept, som egentligen är avsett för en hel annan fisk - en fisksort som ni ej har råd att köpa
Jag antar att det var fisken och inte champagnen som gjorde att vi snabbt fick sällskap, men man ska aldrig säga aldrig det kan ju varit en mycket annorlunda alika (även om jag tror det är en gråtrut)
Recept ur "Fisk & Skaldjur" av Tommy Myllimäki. Rostad vit fisk (4 portioner). 600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)4 tomater0,5 st rödlök1 liten burk majs1,5 tsk spiskummin1,5 korianderfrön1 tsk torkad oregano0,5 tsk chiliflakes2 lime2 avokado1 kruka korianderOlivolja & saltSätt ugnen på 200 grader. Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter tills fisken är klar. Rostad vit fisk (4 portioner). 600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)
I en perfekt värld skulle jag alltid komma ihåg att tina fisken i kylen innan den tillagas, men eftersom världen inte är perfekt så händer det att jag glömmer
Fisk och annat gott i ett paket 2v & 2b. Så blev det då fredag, en efterlängtad sådan. Hela familjen samlad (plus en hund) och lugnet infann sig tidigt, vilket vi alla njöt av - även hunden, tror jag
När man tänker fredagsmys, så tänker säkert många tacos, men däremot inte så många på fisk. Ja ja, vill ni inte äta fisk just på en fredag så passar rätten utmärkt vilken dag som helst i veckan
Jag skulle göra något som kallades "frasig fisk med ruccolapesto" till middag idag. Fisk (haha) en dålig känsla redan innan, som att det här kommer få åt skogen
När den intesåförtjusteifisk maken är på vift står det alltid just fisk på min meny. Ikväll blev det hemgjorda fiskpinnar vända i bland annat grovt mixade havregryn
Ta fram fisken kvällen innan och lägg i kylen – eller tina rumstemperatur några timmar. När min kompis Jakob tillika föredetta pluggkamrat från Umeå var förbi förr-förra veckan lagade jag till en klassisk torsk med äggsås