Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
2 msk marsalavin, konjak, amaretto eller annan likör. 2 ägg 4 msk strösocker 2 msk marsalavin, konjak, amaretto eller annan likör 225 g mascarpone 12 savoiardikex 1,5 dl starkt kaffe
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 12 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas)
I en annan bunke, vispa ihop äggulan med mascarponen och vaniljaromen. Igår när jag satt och brainstormade idéer för nya receptvarianter så tänkte jag att det skulle vara roligt att göra tiramisu i cupcake-format
TipsVariera limoncellon med annan god likör. 1. Vispa ägg och ¾ deciliter socker till ett poröst skum. 2. Vispa grädden och blanda ner den i äggkrämen tillsammans med mascarpone
En annan relation som inte är utbytbar är den mellan tiramisu och Sofia. Jag skulle istället laga mat och köpa blommor till någon annan, söka uppskattning på annat håll
I en annan bunke, vispa ihop äggulan med mascarponen och vaniljaromen. Igår när jag satt och brainstormade idéer för nya receptvarianter så tänkte jag att det skulle vara roligt att göra tiramisu i cupcake-format
1 msk Marsalavin eller någon annan god likör. 1 msk Marsalavin eller någon annan god likör. Det roligaste med cupcakes är att man kan från en vanligt god efterrätt, bakverk, tårta eller vad det nu kan vara, förvandla dem till just en cupcake
Vispa i en annan bunke ägg och socker pösigt. En liten plan för den utarbetades redan i butiken och väl hemma testade jag att göra en rabarber tiramisu
Vispa upp grädden i en annan skål till en mjuk konsistens. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 20x20 form med bakplåtspapper eller foliépapper och smörj lätt
För att fira in det nya livet gjorde jag på nyår en riktigt kaloristinn efterrätt- Tiramisu. Med det sagt- tiramisu gjort efter ett recept av finaste Roy Fares (det levande beviset för att man kan äta allt bara man tränar samtidigt) som är en enorm inspirationskälla för mig