Ankis gryta recept

Ankis gryta

Ankis gryta

Skala räkorna och spara dem till sist. Skär löken i stora klyftor. En lök ska bli ungefär 6-8 klyftor. Skär paprikorna i stora klyftor också, det ska vara rejäla bitar
Ankis kycklinggryta

Ankis kycklinggryta

Stek kycklingbitarna i gryta eller wok, salta och peppra. Lägg på ett fat och lägg lök, morötter, paprika, bambuskott och champinjoner i grytan och stek detta en stund
Gryta till måndag.

Gryta till måndag.

Visserligen är det inte så många rotfrukter i dagens recept, men en morot kan väl duga när det dessutom simmar ett gäng röda linser i grytan
Gryta med asiatisk touch.

Gryta med asiatisk touch.

Vi startade ju med en Malmötur i fredags och avslutade med en traditionsenlig vårtur i går till Lövestad, där vi hälsade på Ankis morbröder och gick en sväng på vårmarknaden i byn
Gryta med griskinder och oxmärg

Gryta med griskinder och oxmärg

Tyvärr saknades det två morbröder som fick stanna hemma pga förkylning så det var en liten skara på sex personer hemma hos Ankis syster på julafton
En svans i grytan!

En svans i grytan!

Något man ska tänka på, som vi lärt oss av Ankis far, är att om oxsvansen är för gammal så blir köttet hårt
Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Fiskgratäng med krämig dill och citronsås

Gratängmoset gör vi alltid efter Ankis mors recept, varför ändra på ett vinnande koncept, och det kan man ställa in en stund på egen hand i ugnen för lite extra färg
Risotto a'la Jamie

Risotto a'la Jamie

Kanske vi kunde haft fler tomater i, men tomaterna vi hade i var i alla fall supergoda och helt ekologiska, odlade hemma i Ankis föräldrars uterum
Sugen på kinamat?

Sugen på kinamat?

Urklippet är märkt med betyget "gott" med Ankis mors handstil och då vet vi att vi kan lita på det och det är bara att köra
Helgrapport och helgmat!

Helgrapport och helgmat!

Annars har helgen varit bra, melodikrysset blev löst med lite hjälp av Ankis far som tog sig hem till oss mellan regndropparna som föll nästan hela lördagen
Gräddstuvad vitkål

Gräddstuvad vitkål

Det där med att koka vitkålen i mjölk är något vi lärt från Ankis mor, det gör man för att behålla vitkålens smak i stuvningen istället för att hälla ut den med kokvattnet
Zuleikatårta

Zuleikatårta

Nu står det lite blandade aktiviteter på söndagschemat, bland annat ska vi en tur till Ankis far och se hur det går för Hasse i hans nya fina lägenhet, fixa och trixa, ta en söndagsfika tillsammans med honom och kanske även en liten promenad i kvarteren
Kalasgod tårta!

Kalasgod tårta!

Ankis far har varit hos oss på en kopp kaffe och bjöds även på resterna från gårdagens vrålgoda efterrättstårta
Lever leverkorven

Lever leverkorven

Ankis förslag var att använda gummiband, suck. Koka upp en gryta vatten, lägg ner leverbitarna och låt dom ligga där ca 5 minuter (nu har du skållat levern). Koka upp vatten i en gryta, lägg i korven och låt den koka ca 50-60 minuter, vattnet ska hela tiden ha en temperatur av 85-90 grader
Enkel citronfromage

Enkel citronfromage

Hur som haver så bjöd vi hem Hasse (Ankis far) på middag denna torsdagsfredagen och det tackade han ja till
Kinagryta i lergrytan

Kinagryta i lergrytan

Och som av en händelse så visade det sej att även Freddy (som alltså är Ankis syrrason, den bäste i världen
Kyckling med citronsås och sparris

Kyckling med citronsås och sparris

Vi är ju som bekant inte fyrhjulsägare och någon långtur på tvåhjularna tillåter absolut inte för Ankis rygg för tillfället, därför har vi inte besökt Maibritts fina gårdsbutik Agnehill sedan den öppnade för säsongen