Ankarstock recept

Ankarstock

Ankarstock

Den här limpan, som kallas ankarstock, är saftig, mjuk och god. Här kommer det ytterligare ett recept på en smarrig limpa
Ankarstock

Ankarstock

Ankarstock (2 limpor). Mjukt, mustigt och fylligt bröd med surdegskaraktär som tar två dagar att baka, men är väl värt att vänta på
Ankarstock

Ankarstock

Ankarstock, 4 limpor. Det är långt mellan matbrödsbaken, men idag blev det tid för några limpor. De här ska man göra en fördeg till, helst dagen innan, men i morse blandade jag ihop den och bakade limporna efter middagen

Ankarstock

Ett bra sätt att ta tillvara på kanter från tårtbottnar är att göra egna dammsugare. Jag har fått endel kanter när jag har gjort figurtårtor, de har jag lagt i påsar och frusit ner för att häromveckan ta upp och använda när jag blev sugen på att göra dammsugare
4 limpor ankarstock rågbröd

4 limpor ankarstock rågbröd

Dag 2 - dags att baka Ankarstocken. Låt ankarstock bröden jäsa på plåt eller i formarna under bakduk i 30 minuter. Grädda Ankarstockarna i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills ankarstock bröden har en innertemperatur på 80 grader

Lussekatter

Bilderna kommer från Vår bakbok – Från ankarstock till Ölandslimpa, 77 sorters kakor samt tårta på tårta
Ankarstock

Ankarstock

Men Ankarstock i all ära, det är allt som sirapslimpa är, men mycket godare och mycket saftigare. Ankarstock 4-8 bröd
Ankarstock

Ankarstock

ett recept på Ankarstock där man ska göra en fördeg ena dagen som ska jäsa i kylen över natten. Bläddrade lite i senaste numret igår när det var lite lugnt på jobbet
Ankarstock

Ankarstock

Blev inspirerad av min bror och svägerska att starta en surdeg i söndags. Använde mig av recept på rågsurdegsstart ur tidningen Baka
Ankarstock

Ankarstock

Till lucia bakade jag pepparkakscupcakes med kanelfrosting. Fick för mig att jag skulle bjuda sambons arbetskompisar på minicupcakes när de hade luciafika
Ankarstock

Ankarstock

Innan min semester förra sommaren (2011) bakade jag Oreocupcakes och min snälla och duktiga kompis Louise var här tillsammans med sin kamera
Ankarstock

Ankarstock

I Leva&Bo nr 25/2012 var det med recept på olika saker att göra med jordgubbar. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Ankarstock

Ankarstock

Vi har som tradition i vår familj/släkt haft chokladtårta som avslutning på julaftonen efter all mat och tomtegröt
Ankarstock

Ankarstock

När jag gjorde godistårtan till min brorson spacklade jag den med vit chokladsmörkräm. Här är receptet, det hittade jag bl