Anka recept

Anka

Anka

Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Helstekt anka

Helstekt anka

Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Fyll ankan med äpplen. Lägg ankan i en ugnsform. Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen
Farmor ankas äppelpaj

Farmor ankas äppelpaj

Blanda ihop kallt smör med mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta samman degen. Plasta in och låt stå kallt i 30 minuter
Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
Serbisk anka

Serbisk anka

Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Anka med Granatäppelvinsås

Anka med Granatäppelvinsås

Lyft bort köttet till en skärbräda och häll det överblivna fettet från ankan direkt ner i granatäppelsåsen
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Det är vitlök som är fermenterad, smaken är mycket mild, lite söt och en dragning åt anis hållet, smakar egentligen inte alls vitlök
Helstekt anka

Helstekt anka

Helstekt anka är en riktig festmåltid. Gnid ankan med citron både invändigt och utvändigt. Fyll ankan med äpplebitarna och eventuellt också hals och lever om du fått med dem
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Servera som en liten hög på toppen av ankan. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Anka

Anka

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
Ankan´s plankstek

Ankan´s plankstek

Sätt på ugnen på grill så att plankan ”bränns av” och låt den svalan. Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen