Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen
När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Servera ankan i skivor medmos, lök och sås. Anka. Mos. Smaka av med salt och peppar. Salta och bryn med fettkappan neråt 4–5 min tills den fått fin färg
Men när matlagning och att prova nya matidéer, recept och tankar är en stor del av livet så är det inte lika roligt med repriser, även om de är hemlagade
Til huvudrätten drack C vit och åt confiterad anka i körsbärssås och hasselbackspotatis. ) med stekta rotfrukter och grönsaker samt bakat potatismos (skorpa och lent, gräddigt mos, mm
Passera äpplena genom en sil och smaka av äppelmosetmed calvados. Att konservera kräver noggrann hygien vid hantering av ingredienser och tillbehör samt rena burkar med tättslutande lock
Nästa rätt som serverades var en god och mör anka, gött mos. Mosa hallonen med sockret i en skål. Våra frusna höstpinade kroppar värmdes upp med en god somrig drink med passionsfrukt, vilken ackompanjerades med bitar av västerbottenost, gorgonzola och oliver
Tre sorters korv medmos helt enkelt, och det var betydligt godare än det ser ut på bilden. Vi fortsatte sedan förmiddagen med ett besök på Towern och gick en guidad tur tillsammans med en av väktarna, eller the yeoman warders (s k beefeaters) som de egentligen heter
Oh yes gott folk, det var anka som stod på menyn. Då det är säsong för svensk löjrom från Kalix föll valet av förrätt sjävklart på löjrom med blinier, rödlök, och gräddfil
Välsmakande ankamed gräddsås och pommes frites. Vill du äta med ögonen ska du nog tänka om – kanske ha mer sockerlag, använda lite gelatin, koka sönder en del av äpplena till mos…