Lägg i ananasskivor och cocktailbär. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp. 6 skiva ananas. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Upp å ner annanaskaka6 kakor Kaksmet2 ägg1,5 dl socker4 msk ananasjuice1,5 dl mjöl1 tsk bakpulver1 nypa salt Topping4 msk smör1,5 farinsocker6 ananasringar6 inlagda körsbärSätt på ugnen på 175 grader. Blanda i en skål - ägg, socker och ananasjuice och vispa fluffigt i 2 minuter. Täck ananasen med kaksmet, ca 3/4 fullt. 6 ananasringar
Sedan gör man en grop i mitten av kakan med hjälp av fingret. När den hara blivit mjuk och smidig skär man ananas i små bitar som man häller i tillsammmans med karamellfärgen
) och bjuder idag på grillad ananas med hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske
Vi prövade att använda en ananas som ligger i en kokossyrup (bild nedan). Detta receptet är på bottnarna, men självklart går kakan att äta som den är med
1 dl avrunnen krossad ananas. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop alla ingredienser. Låt stå 10 min. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till toppar
Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig). 6 skivor ananas
Ta ut och vänd direkt ut kakan ur formen. Häll i lite karamell i formen och lägg sedan ananasskivorna på, pressa dom mot varandra så de ligger så nära som möjligt
Ta ut och vänd direkt ut kakan ur formen. Häll i lite karamell i formen och lägg sedan ananasskivorna på, pressa dom mot varandra så de ligger så nära som möjligt
En lite annorlunda morotskaka som jag har kompletterat med krossad ananas. Så jag tog mitt egna recept och kompletterade med väl avrunnen krossad ananas