Traditionellt äter man helstekt kalkon, som är huvudattraktionen på middagsbordet. Krämig och mäktig med en smak som påminner om pepparkaka är den en given favorit på de amerikanska dessertborden idag
Tillsätt gärna steksky från kalkonen och smaka av med salt. steksky från kalkonen. inkråm från kalkonen. 1 Fräs löken på svag värme i minst tre minuter
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
En riktig, amerikansk thanksgiving dinner har jag tyvärr inte haft möjligheten att testa än, men en kalkonfilé är lite lättare att handskas med än hela fågeln på x antal kilo
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Skölj ur kalkonen utanpå och inuti och torka av med hushållspapper. Fyll kalkonen med fyllningen, men packa inte för hårt, fyllningen sväller när den suger upp vätska från köttet
Tranchera (skär upp) kalkonen på amerikanskt vis vid bordet, lägg lite fyllning på varje tallrik och servera tillsammans med utvalda tillbehör som ovan eller egna
Imorgon så är det den amerikansk traditionen Thanksgiving. det firar dom med att äta kalkon. Serveras gärna tillsammans med saftig Ugnsstekt kalkon, Karamelliserad brysselkål, Sötpotatismos samt rårörda tranbär (se Tips nedan)
Äkta amerikansk BBQ – då behövs det rök. Med rotisseriet roteras kyckling, anka, kalkon – vilken typ av kött som helst – under hela grillningen med hjälp av en liten motor