Testade “pulled pork som är en riktigt Amerikansk klassiker. 5 dl barbecuesås . Smeta på ca 4 dl av barbecuesåsen ordentligt och lägg i en ugnsfast form. 5 dl barbecuesås
Ännu enklare är förstås att inköpa en flaska Sweet Baby Ray's, en amerikansk produkt baserad på melass och rökarom som smakar oerhört mycket bättre än vad man skulle förvänta sig av en produkt baserad på melass och rökarom
återigen har jag ett amerikanskt recept jag gått efter och dessutom reviderat en aning (jag konverterat måttenheterna till svenska, därför kan de kanske uppfattas som märkliga ibland)
Inför den kommande grillsäsongen så var det dags för ett storkok av barbecuesås. -)olja1 finhackad lök7 dl vatten2,5 dl tomatpuré2,5 dl vinäger (vitvin)2,5 dl brunt farinsocker4 msk honung2 msk worcestersås1 msk salt1msk Liquid Smoke 2 msk Amerikansk Bourbon, typ Jim Beam eller Jack Daniels Rejält med nymalen svartpeppar1 ml vitlökspulver1 msk paprikakrydda (gärna chipotle för lite mer rökig hetta)Värm olja i en gryta och låt löken svettas i några minuter tills den börjar få färg