Amarettokakor recept

Amarettokakor

Amarettokakor

En knaprig söt kaka är aldrig fel. Dessa småkakor är krispiga och småsega på samma gång. Frasig maräng möter tuggmotstånd från mandel
Amarettokakor med pistaschnötter

Amarettokakor med pistaschnötter

Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade

Saftig mandel- och amarettokaka

12 bitar, 60 minuter Ljuvlig kaka som dessutom är glutenfri. Perfekt till sommarens goda bär. 250 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 dl polentagryn 400 g mandelmassa, grovriven 4 ägg 1 msk stött kardemumma 2 + 3 msk amaretto 2 lime, rivet skal + saft 3 dl vispgrädde färska bär florsocker Vispa smör och socker pösigt, helst med elvisp
Mäktig chokladtårta med extra allt!

Mäktig chokladtårta med extra allt!

Och nu, några dagar efter att detta skrevs, kommer jag på att jag toppade hela härligheten med krossade amarettokakor (ta mandelbiskvier om du inte hittar amarettokakorna, jag hittade mina på Lidl

Tillbehören som klarar skivan

Dela denna artikel. Facebook. Twitter. Google. Plus. Tipsa. Utskrift. Mat & Dryck. Publicerad 8 augusti 2014 kl. 15. 00. Glöm inte bort tillbehören när du bjuder på kräftskiva, men lägg hellre slantarna på bra kräftor än dyra tillbehör

Pesche ripiene

100 st amarettokakor , eller mandelbiskvier. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skölj de färska persikorna, halvera dem och ta försiktigt ur kärnorna

Plommon med mandel

Helst också krossade italienska amarettokakor, de ger en extra god smak. 3 st amarettokakor. 1. Värm ugnen till 225 grader

Pumpaglass

7 st amarettokakor. 1. Skala och kärna ur pumpan. skär pumpan i bitar och koka den med mjölken och innehållet i vaniljstången

Amarettokakor

Sätt ugnen på 175°. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandeln är finhackad. Vispa äggvitorna med salt tills de blir skummiga och ljusa

Smarriga amarettokakor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötter, socker och äggvitor i en matberedare tills nötterna är finhackade

Amarettokakor med pistaschnötter

Ugn 175º samt 100º. Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade

Amarettokakor med pistaschnötter

1.  Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade

Söt mascarponemousse

Lägg mascarponeosten i en stor skål och rör den mjuk. Rör ned sockret och äggulorna. Blanda väl. Låt blandningen stå kall i kylen cirka 1 timme

Förhäxade äpplen - mela stregata

4 st amarettokakor. Tag fram glassen 5 minuter innan. Hacka ner glassen i blandaren och kör några varv. Häll i stregalikören

Chokladmousse med kaffebönor

Hacka chokladen och smält den med espresso och snabbkaffe i ett vattenbad och ta bort från värmen. Blanda äggulor, vaniljsocker och hälften av sockret i ett vattenbad tills blandningen blir tjock och skummande

Jordgubbskaos

100 g amarettokakor eller mandelbiskvier. 1. Vispa grädden fluffig med florsocker. Vänd ner yoghurt och apelsinskal

Plommon i rosévin

Pressa citronen. Skär upp vaniljstången längs med så avger den mer smak. Blanda vin, socker, citronjuice och vaniljstång i en kastrull och koka upp