Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop äggvita och socker. Blanda ner likör och mandelmjöl. Rör till en smet. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats)
Blanda mandelmassa med socker • Vispa i äggvitan lite itaget för att undvika klumpar • Spritsa ut på bakplåtspapperoch pudra med florsocker • Låt dem vila på plåten i rumstemperaturi 20 minuter • Innan du stoppar in dem i ugnen,tryck upp varje kaka till en topp • Grädda dem i 175° i 12–15 minuter• Låt kakorna svalna och sätt ihop dem två och två medamarettotryffel emellan
Lite hälsosammare kakor av amaretti-typ, naturligt glutenfria och utan mjölkprodukter, sååå goda. Amaretti är små italienska mandelkakor som är knapriga, men samtidigt sega i konsistensen inuti
Krossa amaretti kexen/kakorna. Pumpafyllning 500 g Pumpa (vikt utan kärnor och skal) 40 g Amaretti kakor/Mandelbiskvier 50 g Äppelsenap (blanda 45 g äpplegele med 5 g senap) 80 g riven parmesanost citronskal från en halv citron en nypa muskot en nypa salt ca 1 dl skorpmjöl Dag 1. 40 g Amaretti