Den långsamma tillagningen gör att köttet absoberar alla kryddorna. 2 stjälkar citrongräs, lätt krossad för att passa i wok eller pannan. - Hetta en wok på höga värme, stek kryddapasta 2-3 minuter i rapsoljan, tillsätt kokosmjölk, minska värmen så det kokar sakta, rör om ofta. - Sänk värmen till mycket låg, utan lock , låt sjuda i 2-2½ timmar, rör om ofta med en spatel, se till att "skrapa" ner i woken, tillsätt lite vatten om det börjar torka upp för fort. 2 stjälkar citrongräs, lätt krossad för att passa i wok eller pannan
Kör alla ingredienser i mixer på högt varv tills blir en fin pasta. Häll kokosmjölken i en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständig omrörning tills den börjat ”glänsa”, d
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
I alla fall inte så ofta tror jag. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Sedan gjorde jag en god papayasallad med jordnötter, lite nudlar med hoisinsås och stekt pak choi med rostat sesamfrö och ingefära
Den kan även hackas ner i en vanlig sallad, men den kommer allra mest till sin rätt när den får smörslungas lätt i wok eller i annan varm sallad som tillbehör
Alla som varit i Thailand kan inte ha undgått den heta och otroligt smakrika rätten Kaeng Phet Kai. Dagens rätt är Kaeng Phet Kai, fritt översatt – wokad kyckling med röd curry
Kör alla ingredienser i mixer på högt varv tills blir en fin pasta. Färska blad thaibasilika, om du får tag på det Strimlade limeblad Skivade eller strimlade chilisar – efter tycke och smak Häll kokosmjölken i en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständig omrörning tills den börjat â€glänsaâ€, d
Skölj och skär salladskålen i grova bitar, skölj också böngroddarna och kryddörterna noga. Lägg upp bambun, blåmusslorna och pilgrimsmusslorna, bladgrönsaken, sparrisen, salladskålen, böngroddarna, kryddörterna, nudlarna, äggklyftorna och svampen i enkla serveringsskålar
Kör alla ingredienser i mixer på högt varv tills blir en fin pasta. Häll kokosmjölken i en wok, djup panna eller gryta och värm på mellanvärme under ständig omrörning tills den börjat ”glänsa”, d
Skölj och skär salladskålen i grova bitar, skölj också böngroddarna och kryddörterna noga. Lägg upp bambun, blåmusslorna och pilgrimsmusslorna, bladgrönsaken, sparrisen, salladskålen, böngroddarna, kryddörterna, nudlarna, äggklyftorna och svampen i enkla serveringsskålar