Aji de gallinaI ett av de senaste numren av ICA´s tidning Buffé fanns ett reportage om Eat With, ett internationellt nätverk som sammanför hungriga gäster med värdar och värdinnor
Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Spara Skriv ut Portioner
4 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 125 g salladslök 2 msk rapsolja 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji de mirasol (för 4 portioner) 3/4 tsk chilipeppar chipotle style eller 1 aji especial (för 4 portioner) 1 msk tomatpuré 3 msk koncentrerad fiskfond + 1 msk koncentrerad skaldjursfond + 1 l vatten eller 1 l Charlys fiskfond (sök receptet 2 dl vispgrädde 2 tsk torkad oregano 2 dl frysta, tinade gröna ärter 200 g skalade räkor 4 pocherade eller löskokta ägg salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Bhut Jolokia och Aji Pineapple från Takfarmen. Foto. Johannes Wätterbäck. Ingredienser. Ta så många mogna chilis du kan skörda, jag använde ca 30 av varje sort
Tillsätt koriandern, lite aji (aji gör man genom att förvälla och hacka torkad chilifrukt och sedan mortla den tillsammans med vitlök och lite salt - häll detta i en glasburk och täck med mild olja), 1/2 tsk chiliflingor och 1 tsk torkad timjan