Börja mixa och tillsätt rapsoljan droppvis på samma sätt som när du gör en majonnäs. En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Låt aiolin stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen. Jag gjorde en sallad på ugnstorkade, marinerade cocktailtomater, paprika och gräslök till
När jag skulle välja en form av sås att toppa korven med tänkte jag direkt på majonnäs eller aioli. Jag lagar sällan mat med korv men grillad korv på sommaren är nog ett av det bästa jag vet
Grillad lax med tomataioli och wokade grönsaker. tomataioli. Jag börjar med att köra alla ingredienserna till tomataiolin i en mixer så att det blir en en slät sås
Det skulle ju vara saffransaioli till, men jag fick inte till aiolin och mitt tålamod tog slut, så det fick bli en creme fraichesås istället och den blev minst lika god
Aioli och en halv avocado med citronolivolja och gräslök smakade gott till. ½ röd paprika. Skär lök, paprika och äpple i tärningar och låt fräsa med en stund
Kycklingen kan förberedas dagen innan så den bara behöver läggas på grillen när det är dags. Vi valde att servera ett gott surdegsbröd till, det blir gott till aiolin och vi tyckte att det blev alldeles lagom så
Servera fisken med fetaosten, en grönsallad och aioli, här smaksatt med citronmeliss och rucola. Äpplet fick vara kvar när jag grillade, det gav extra god smak åt fisken