Viktigt att tänka på när du ska göra aioli är att alla ingredienser ska ha samma temperatur, dvs. Kasta inte äggvitorna utan gör maränger av de istället, recept på maränger hittar du här
Den skiljer sig från aioli, mycket lenare, krämigare i konsistensen och den görs på äggvitor. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder
rostade rotfrukter med kikärtor och aioli. Tips på recept med kikärtor (som blir över). Helt mirakulöst vispas det upp till tjock och fluffig maräng precis som äggvita
Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa. Jag hade en rätt stor äggvita så jag skippade vattnet, men har du en mindre kanske det behövs lite vatten