Supergod citronaioli som passar jättebra till rökta räkor och västerbottenostpaj. saften från 1/2 citron. Blanda ihop ingredienserna i en skål och dekorera medcitronklyftor 2 ägg gulor. 1/2 citron
Rör kraftigt till aiolin är blank och har tjocknat. Vispa ihop ägg, vitlök, salt, citron. ½ citron. 1 ägg (med vita). 1½ dl solrosolja (eller med annan neutral smak)
Vispa ihop ägg, citron och vitvinsvinäger i en bunke. Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Vispa ihop vitlöksmoset med senap och citron i en. Den blir lite speciell, eftersom man mosar vitlöken ihop med salt och att man får en härlig lysande färg från äggulorna
Ställ aiolin kallt tills det är dags att servera. Smaka av medcitronskal, pressad citron, salt. Blanda äggulor och fransk senap i en skål med höga kanter
Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Jag tycker att det är lättare att lyckas medaioli än med vanlig majonnäs, som oftare skär sig (äggulan tar inte upp oljan)
Smaka av medcitron och eventuellt mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syra och sälta. Riv vitlöken fint, blanda med salt och äggulor i en skål
Grillad några citronklyftor och servera medbasilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Saft av ½ citron. Servera med grillade grönsaker och aioli. Grön aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor