Aioli med citron recept

Citron aioli

Citron aioli

Supergod citronaioli som passar jättebra till rökta räkor och västerbottenostpaj. saften från 1/2 citron. Blanda ihop ingredienserna i en skål och dekorera medcitronklyftor 2 ägg gulor. 1/2 citron
Aioli med citron

Aioli med citron

Rör kraftigt till aiolin är blank och har tjocknat. Vispa ihop ägg, vitlök, salt, citron. ½ citron. 1 ägg (med vita). 1½ dl solrosolja (eller med annan neutral smak)
Enkel aioli

Enkel aioli

 Blanda majonnäs med vitlök. Hinner eller vill man inte göra sin aioli från grunden så kan man göra på det sydfranska sättet
Aioli med Vitlök – Klar på 3 sekunder!

Aioli med Vitlök – Klar på 3 sekunder!

Vispa ihop ägg, citron och vitvinsvinäger i en bunke. Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Aioli från Spanien

Aioli från Spanien

Vispa ihop vitlöksmoset med senap och citron i en. Den blir lite speciell, eftersom man mosar vitlöken ihop med salt och att man får en härlig lysande färg från äggulorna
Aioli med citronsmak

Aioli med citronsmak

Ställ aiolin kallt tills det är dags att servera. Smaka av medcitronskal, pressad citron, salt. Blanda äggulor och fransk senap i en skål med höga kanter
Aioli Sill

Aioli Sill

Varva aioli och sillfiléer i en glasburk. 0,5 Citron, saften av. Ingredienser. 300g Sillfilé. 2,5 dl Vatten. 0,5 dl Ättika, 12%
Aioli

Aioli

Perfekt tillbehör till grillat, i fisksoppa (se recept här på bloggen)och bara till bröd med räkor mm mm
Aioli

Aioli

Aiolin är färdig när den tjocknat. 0,5 Citron, saften av. Ingredienser. 2 Äggulor. Ca 3 dl Olivolja. 1-2 Vitlöksklyftor
Hamburgare...coleslaw...aioli

Hamburgare...coleslaw...aioli

En coleslaw med hemgjord aioli som bas. Hamburgare med bröd. Häll sedan av drssingen, och blanda ned aioli och gräddfil

Grand aioli – maten runt vitlöksmajonnäsen

Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Jag tycker att det är lättare att lyckas medaioli än med vanlig majonnäs, som oftare skär sig (äggulan tar inte upp oljan)
Aioli

Aioli

Därför tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept av just aioli, den passar till det mesta. Vispa äggulorna och dijonsenapen med elvisp
Aioli på macadamiaolja

Aioli på macadamiaolja

Smaka av medcitron och eventuellt mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syra och sälta. Riv vitlöken fint, blanda med salt och äggulor i en skål
Grillad tonfisk, citron och basilika-aioli

Grillad tonfisk, citron och basilika-aioli

Grillad några citronklyftor och servera medbasilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Grillad lax med grön aioli LCHF/Paleo/Keto, kokbokstips och nytt jobb

Grillad lax med grön aioli LCHF/Paleo/Keto, kokbokstips och nytt jobb

Saft av ½ citron. Servera med grillade grönsaker och aioli. Grön aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor