Rör ner blandningen i äggsmeten. Handarbetarna var många och entusiastiska, tebuffén var fantastisk med olika sorters Rooiboste och det ena bakverket godare än det andra, Kyrkkaffe-Annas föredrag var intressant och inspirerande, Kerstin från syföreningen var klädd i afrikansk klänning och hade gjort det så fint med allt hon bakat och stickat
Ras al-hanout betyder ” bäst i butiken” och är en kryddblandning om förknippas med det nordafrikanska köket, och kan innehålla upp emot trettio olika kryddor
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Den roliga och innehållsrika afrikanska grillkryddan köpte jag i rättvisebutiken Globalen här i Uppsala, men du kan naturligtvis använda någon annan liknande kryddblandning om du inte har just den i ditt skafferi
I boken görs grytan på sötpotatis, som namnet antyder, men det finns ett tips i receptet om att ersätta sötpotatisen med en blandning av kålrot och morot, vilket jag valt att göra (därav namnet falsk sötpotatis)
Afrikansk krydda (stark. Jag gör ofta egna kryddblandningar. Afrikansk krydda (stark. Blandningarna nedan är sådana som jag regelbundet använder och som kan förekomma i recepten här på bloggen
Afrikanskt, indiskt, japanskt, mexikanskt och svenskt i en härlig blandning. ca 1 tsk Medelhavskrydda från Krusmyntagården - eller annan valfri kryddblandning som du gillar. ca 1 tsk Medelhavskrydda från Krusmyntagården - eller annan valfri kryddblandning som du gillar
Häll blandningen i stekpannan. ½ - 1 tsk afrikansk krydda (se här). ½ - 1 tsk afrikansk krydda (se här). Den här mycket goda sidorätten brukar vi äta tillsammans med falsk sötpotatis i kokosmjölk (se här)
Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. 1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter
Det blev en het gryta och det passade väl att ha en klick afrikansk kokossalsa till, en mild variant, för jag avstod från chilin som ingick i Renée Voltaires recept i kokboken "Salig blandning"