Skiva Zuchini i skivor
Lägg på salt och låt dra i 30 minuter
Skiva tomaterna och lägg på zuchinin
Bred ut första burken krossad tomat
Sprid över hälften av osten
Nästa lager består av lättstekt paprika och champinjoner
Nu tar vi den andra burken krossade tomater
Avsluta med svartpeppar hackad vitlök och resten av osten
Grädda på 175 grader i ca 20 minuter
Zuchinin ger tuggmotstånd med sälta från osten och en tydlig vitlökssmak
Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Därför blev det en vegetariskgratäng istället. Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott och förhållandevis enkelt vegetariskt recept. Det är en gratäng på zucchini, potatis, tomat, purjolök och grädde som får gosa ihop sig tillsammans med citronzest, citronsaft och salt/vitpeppar
Kvällens middag blev en vegetariskgratäng. Gratängen liknar en ratatouille i smaken, men med en touch av soltorkade tomater och med ett härligt segt täcke av gratinerad mozzarella
Superenkel att göra är den här vegetariskagratängen, men det behöver ju inte vara krångligt för att vara gott (mycket godare än jag lyckades få till det på bilden
Höstlovsvecka i våra trakter, sista oktoberdagen och vi bjuder på en vegetariskgratäng. Inte så mycket mer att orda om än att gratängen blir otroligt krämig och mättande
Jag var under många år vegan och då fanns det två klassiska tillbehör till potatisgratäng (som då naturligtvis var mjölkfri), stekt tofu eller bönsallad
Jag testade att göra denna gratängen på ris och kidneybönor. Risgratäng med kidneybönor och majs. Det är möjligt att hälla i okokt ris, men då behövs mer vatten formen och så får gratängen stå längre i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.