Torbjörns grillade lammracks med fransk potatissallad
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
3-4 enkelkotletter
(ben) per person (ca 1 rack/2pers)
Färsk hackad rosmarin
Färsk hackad timjan
Svartpeppar
Salt
Rapsolja
Beskrivning
Lammracks
3-4 enkelkotletter (ben) per person (ca 1 rack/2pers)
Färsk hackad rosmarin
Färsk hackad timjan
Svartpeppar
Salt
Rapsolja
1. Putsa lammracksen och pensla lite rapsolja på dem.
2. Krydda dem med svartpeppar, salt, rosmarin och timjan.
3. Grilla dem på, direkt, hög värme så att de får en fin yta. Pensla med mera rapsolja vid behov.
4. Fortsätt att grilla dem på indirekt värme under lock till 54-55 graders innertemperatur.
5. Låt de färdiggrillade racksen vila under folie ca tio minuter.
6. Skär sedan upp och lägg upp dem på ett serveringsfat. Strö gärna lite hackad färsk rosmarin över.
Champinjonspett
6 medelstora champinjoner per person
2 små träspett per person
1. Skär bort den nedersta delen av foten på champinjonerna.
2. Dela dem på mitten.
3. Trä dem försiktigt på spetten. (de går lätt sönder)
4. Pensla dem lite med rapsolja.
5. Krydda med svartpeppar och salt.
6. Grilla på medelvärme till de ser fina ut.
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (färskpotatis behöver inte skalas).
2. Låt potatisen svalna.
3. Dela potatisen i lagom bitar.
4. Skala och skär löken i tunna klyftor och dela dem.
5. Skär sockerärtorna diagonalt i tunna stavar.
6. Dela körsbärstomaterna.
7. Blanda alltihop i en stor skål och tillsätt kapris och sallad.
8. Häll över vinägretten och blanda.
9. Häll vid servering över hela härligheten i en snygg serveringsskål.
Senapsvinägrett
1,5 dl Olivolja
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Vatten
3 msk Fransk senap
3 msk Skånsk senap
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
Salt
1. Blanda vätskorna och senapen i en bunke.
2. Lägg i en krossad vitlöksklyfta.
3. Smaka av med svartpeppar och salt.
4. Låt dra med vitlöken en halvtimma.
5. Ta bort vitlöken.
Servera medpotatissalladen och cremen. Ha ner dessa i en skål tillsammans med potatisen. Potatissallad. Rör ihop allt och avsluta med att strössla gökärts-blommor ovanpå
Servera fisken hel med örter, potatissallad, salviasalt och grillad lime. Den odlas i länderna runt Medelhavet och förekommer sporadiskt i våra fiskdiskar
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor
Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Potatissallad. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och ha ner skivad paprika, rödlök och solrosfrön
Kolgrillade ajvarbiffar, ricottakräm och somrig sallad. Jag måste ju erkänna att franskpotatissalladmed rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.