Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med smör.
Smält chokladen och smöret i en kastrull.
Blanda äggvitor och salt i en bunke, använd en handvisp eller elvisp. Vispa tills äggvitorna formar toppar.
Vispa äggulorna väl i en annan bunke. Tillsätt smöret, chokladen och sötningen. Vispa ihop ordentligt.
Rör försiktigt ner äggvitan i den andra smeten med hjälp av en slickepott.
Häll smeten i den smorda kakformen, grädda i ugnen 30–35 minuter. Tiden i ugnen beror på hur stor kakformen är. Gör ett tandpetartest innan du tar ut kakan. Låt vila i 15 minuter innan servering
.
Mini-påskägg
När kakan är i ugnen förbereder du påskäggen.
Smält smöret och häll det i en liten bunke.
Tillsätt de malda valnötterna (eller mandelmjölet), kakao och sötning. Blanda ihop till en deg, sätt in i kylskåpet i 15 minuter.
Lägg kokosflingorna i en liten bunke. Ta ut degen från kylen, forma 12 små ägg med hjälp av handflatorna. Rulla äggen i kokosen.
Tips
Tillsätt en skvätt karamellfärg i degen om du vill ha färgade ägg.
Jag må ha hypeat upp denna chokladkaka men när mannen där hemma besviket meddelade att chokladkakan var slut och att det behövde bakas en ny omgång vet jag att slutresultatet blivit som önskat
Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
Sockerfrichokladkakamed blåbär (dadelkaka + avokadomousse. För nån dag sedan gjorde jag ju denna sockerfria dadelkaka med blåbär och avokadomousse (alltså wow att det ens fungerar
Låt kakan svalna helt, pudra med kakao och skär sedan upp. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala sedan 2 stora rödbetor, eller 4 medelstora, skär upp dem och koka dem tills de blivit mjuka. Blanda sedan ner resterande ingredienser i bunken med rödbetspurén och blanda med en sked, låt smeten vila i cirka 5 minuter så fiberhusken sätter sig. Ta sedan fram en brödform, jag hade ingen i mindre format så jag delade av min form med en bit folie så kakan blev cirka 10 cm lång och ungefär 5 cm hög. Smörj formen med kokosolja och ställ in i ugnen i 37 minuter. ca 30 g sockerfri Cavalier choklad)
Smält smöret och låt svalna medan du vispar ägg och socker. Blanda de övriga ingredienserna i en annan skåkloch vänd ner med en slickepott, rör inte/vispa inte för då bildas det för mycket luft i kakan och resultatet blir dåligt
Det är som en småkaka med tre delar, mandelbotten, jordnötssmör och så choklad överst. Den är sockerfri och man väljer sockerfri choklad, men jag misstänker att den innehåller en del kalorier ändå tack vare alla nötter och mandlar
Förutom kaffesnittar har jag bakat sockerfria muffins med banan och choklad i smeten. Banan är ett bra och naturligt sötningsmedel och kan med fördel användas i stället för vanligt socker tycker jag
Smörj en form som klarar av att vara i micron med cocosfett. Mugg Chokladkaka Gluten & Sockerfri. Den är gluten och sockerfri dessutom bättre kan de inte bli
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.