Sockerfri chokladkaka med mini-påskägg
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Sockerfri chokladkaka med mini-påskägg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 port
  • Chokladkaka
  • 250 g mörk choklad minst 70%
  • 5 msk erytritol
  • 250 g osaltat smör
  • 5 ägg, gulor och vitor separerade
  • 1 kryddmått salt
  • Mini-påskägg
  • 80 g osaltat smör
  • 150 g malda valnötter eller mandelmjöl
  • 1 msk kakaopulver
  • 3 msk erythritol i puderform
  • 4 msk kokosflingor

Beskrivning

    Chokladkaka
    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med smör.

    Smält chokladen och smöret i en kastrull.

    Blanda äggvitor och salt i en bunke, använd en handvisp eller elvisp. Vispa tills äggvitorna formar toppar.

    Vispa äggulorna väl i en annan bunke. Tillsätt smöret, chokladen och sötningen. Vispa ihop ordentligt.

    Rör försiktigt ner äggvitan i den andra smeten med hjälp av en slickepott.

    Häll smeten i den smorda kakformen, grädda i ugnen 30–35 minuter. Tiden i ugnen beror på hur stor kakformen är. Gör ett tandpetartest innan du tar ut kakan. Låt vila i 15 minuter innan servering
    .
    Mini-påskägg
    När kakan är i ugnen förbereder du påskäggen.
    Smält smöret och häll det i en liten bunke.
    Tillsätt de malda valnötterna (eller mandelmjölet), kakao och sötning. Blanda ihop till en deg, sätt in i kylskåpet i 15 minuter.
    Lägg kokosflingorna i en liten bunke. Ta ut degen från kylen, forma 12 små ägg med hjälp av handflatorna. Rulla äggen i kokosen.

    Tips
    Tillsätt en skvätt karamellfärg i degen om du vill ha färgade ägg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.