Russin Bullar (Rosin Boller) ca 20 st stora
kimolsson
kimolsson

Russin Bullar (Rosin Boller) ca 20 st stora

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • * 18 dl vetemjöl
  • * 2,5 dl socker
  • * 100 g jäst
  • * 4 tsk kardemumma
  • * 3 tsk vaniljsocker
  • * 2 tsk bakpulver
  • * 7 dl mjölk
  • * 200 g margarin
  • * 1 stk ägg till pensling
  • Fyll
  • * 200 g russin
  • * 200 g choklad , bitar

Beskrivning

    Det här är något mina barn vill att jag skulle ha med mig varje gång jag åkte hem från Norge ??. Nu jobbar jag inte i Norge sen pandemin så har googlat och översätt ändrat lite så det passar mig.

    1. Varm mjölk margarin till 25-30 grader. Smula jästen i en bakbunke och rör ut med degspaden
    2. Tillsätt socker, kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och tillsätt lite mjöl åt gången.
    3. Arbeta degen till den blir helt glatt och smidig och släpper bunken. Den bör åtminstone köras i 10-15 minutter i maskin,mot slutet tillsätts russin( Du kan även använda chokladbitar typ mjölk / daim eller något annat gott istället för russin.) 
    4. Täck bunken med plastfilm eller en bakduk, låt degen häva till dubbel storlek.
    5. Knåda degen gott samman, del den i 20-22 lika stora klumpar och rulla fina bullar. Sett bullarna på  ugnsplåtar täck med bakduk eller bakplåtspapper i ca 30 min.
    6. Pensla dem raskt och försiktig med äggvita. Grädda bullarna mitten i ugnen på 210 grader i ca 10-15 minutter. Lägg dem på galler med bakduk över låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.