Gör så här
-Sätt ugnen på 220 grader varmluft el vanlig ugn.
1. Koka potatisen med skal på i saltat vatten ca 13-14 min. Eller tills teststickan precis går igenom. (Den skall inte vara överkokt)
2. Blanda samman rapsolja, olivolja, riven vitlök, finhackad persilja, salt och nymalen svartpeppar.
3. Häll av och lägg upp den kokta potatisen på en plåt och krossa varje potatis med en gaffel med ett tryck.
4. Ringla / skeda över örtoljan på potatisen, strö över vita sesamfrö och sätt in i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisen rostats och fått fin färg.
5. Blanda under tiden ihop majonnäsen, smaka av och lägg i spritspåse.
Servering
Lägg över de rostade potatisarna på ett serveringsfat. Ringla över rikligt med soja-sesammajjo och strö över hackad koriander. (Jag toppade med lite svarta sesamfrö också)
Servera direkt till middagen!
♥ Cheesecake deluxe ♥. Denna blir riktigt god och ser hur proffsigt ut som helst. ( den är för god för att jag ska kunna deladen i fler bitar ヽ(•‿•)ノ )
En flaska yaconsirap är det senaste tillskottet i kategorin "konstiga ingredienser" i skafferiet. Den köpte jag tillsammans med lite annat smått och gott från Råvarubutiken
Det är så himla konstigt tycker jag. Jag har ju så mycket att vara lycklig å glad över, men just på söndagar tenderar känslorna att svämma över en smula
Ibland lyckas man när man experimenterar och ja den här gången blev det en fullträff. Saftiga bottar som omfamnas av en söt cream cheese frosting och kanderade valnötter på toppen
Lagom till Lucia bjuder jag på världens bästa lussekattsrecept. Jag kom över det här receptet för sex år sedan, när jag skulle fira min första jul som mamma
Hej hej hej, nu är det dags för ett recept igen. Det här receptet har jag redan postat en gång, men eftersom det är ett så bra recept förtjänar det att postas igen - med en ny bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.