Kycklingrullader på potatisgratäng
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kycklingrullader på potatisgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Baconlindade kycklingrullader fyllda med pesto, fetaost och basilika. Servera på en bädd av potatisgratäng. Festmåltid allt-i-ett!
  • Ingredienser
  • Potatisgratäng
  • – 800 g kokt fast potatis
  • – ½ purjolök
  • – 2 vitlöksklyftor
  • – 2 msk smör
  • – salt, svartpeppar
  • – 1½ dl riven lagrad ost, 31%, t ex västerbottensost
  • – 3 dl vispgrädde
  • Rullader
  • – 8 tunt skivade kycklingbröstfiléer
  • – 150 g mosad fetaost
  • – ¾ dl röd pesto
  • – färsk basilika
  • – 1 paket skivad bacon à 140 g
  • – 2 msk smör
  • Garnering
  • – färska örter, t ex timjan

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skiva potatisen, strimla pur­jon, finhacka vitlöksklyftorna. Fräs i smör i stekpanna utan att det tar färg.
    3. Varva potatis, lök, vitlök och kryddor i en smord ugnsform. Slå på grädden. Strö över riven ost. Gratinera ca 15 minuter.
    4. Lägg ut kycklingfiléerna plant på en skärbräda. Mosa fetaost­ en med en gaffel och fördela på kycklingen. Bred pesto på osten och toppa med basilikablad.
    5. Rulla ihop köttet från kort­ sidan till rullader. Vira bacon­ skivor runt, fäst med tandpetare om det behövs.
    6. Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Placera dem på potatisgratängen och gratinera i ugnens mitt 15–17 minuter. Garnera och servera.

    Kockens tips
    Fetaosten kan bytas ut mot mozzarella för en mildare smak.
    Här är det bra att använda sig av tunn färdigskivad kycklingfilé.
    Istället för att använda kokt potatis, går det bra att skiva rå potatis, koka 5 minuter i grädden och sedan hälla ner i formen och gratinera. Då blir ugnstiden ungefär densamma.

    Källa / Recepten.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.