Finhacka vitlök och färsk basilika, riv parmesanen på den finaste delen av rivjärnet och blanda ihop allt med olivolja, salt och peppar.
Gör en liten öppning med fingrarna (eller något trubbigt/ej vasst) mellan skinnet och kycklingköttet. Fyll fickorna med krydd-blandingen.
Ha olivolja i en panna (gärna gjutjärn) och plassera kycklinglåren med skinnsidan ner medans pannan fortfarande är kall. När det börjar steka ordentligt sätter du timer på 2 minuter. Detta ger fint och krispigt skinn. Vänd och stek i 2 minuter till.
Lägg över kycklinglåren med skinnsidan upp i en ugnssäker form, ta en del av stekfettet i bottnen först så det inte fastnar. Ringla stekfettet över skinnen och ställ in i ugnen på 20 min. Efter halva tiden tar du en matsked och öser fettet i pannan över kycklingen.
Låt kycklingen vila i formen i 5 min. Servera med lite färsk ruccola. ? Supertips är att spara stekfettet och steka ägg eller något annat gott i dagen efter.
Finns massor med sätt och smaksättningar men denna variant är en stor favorit. urbenade kycklinglårsoltorkade tomater ( i olja eller gärna balsamico)färsk timjanparmesanbalsamico vinägernymald pepparsalttandpetareugn 160 graderVik ut låren, med insidan uppåtlägg en tomat i mitten på varjetoppa med timjan och nymald pepparrulla i hop och fäst med tandpetare. Salta och peppraBryn runt om i stekpanna i rapsolja och smörRingla över en krämig balsamico (glaze balsam)riv rikligt medparmesan över kycklingen i pannansätt in i 160 grader varm ugnär klart vid 80 graderServera med tex bulgur, kall vitlöksås, salladeller potatiskaka och en balsamicosås, ruccolaskulle du får kvar är de underbara i en sallad i morgon
Kör osten ihop med basilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Kall sås medparmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Riv parmesanosten och blanda i den. Blanda sedan grädde, creme fraich och sambal i en skål, pressa i vitlöken
I mitt recept på rostad brysselkål medvitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Fräs vitlök i olivolja utan att den får färg i några minuter. Smaka av med salt, 1 nypa socker och svartpeppar. Avsluta med att strö på parmesanosten och grädda i ugn på 220 grader i ca 20 minuter. 2 vitlöksklyftor tunt skivade
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Det är busenkelt att göra sin egen pesto, det är det inget snack om, dock är både parmesan och pinjenötter dyra råvaror så vill man göra det lite ekonomiskt för sig (passar bra för en som förbrukar mycket pesto) kan man byta ut dessa ingredienser mot en billigare hårdost med styrka, ex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.