Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn      / källa ica.se
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn / källa ica.se

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • En grillrätt med mexikanska vibbar - lika god som enkel. Kycklinglåren grillar du ovan glöden eller i stekpannan. Till detta; mexikanskt ris med touch av röd paprika och jalapeño. Creamed corn kokar du lätt ihop med bl a söta majskorn, crème fraiche och färdigriven ost. En perfekt kombo!
  • 600 g kycklinglår (BBQ black garlic)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl riven ost (gärna cheddar)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp ris (gärna på mexikanskt vis, à 250 g)
  • 65 g bladspenat
  • Till garnering
  • hackad persilja

Beskrivning

    Stek eller grilla kycklinglåren enligt anvisningen på förpackningen.

    Låt majsen rinna av.

    Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 2 minuter under omrörning.
    Öppna timer: 2 minuter

    Blanda ner majs och ost och låt osten smälta. Smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.

    Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.

    Vänd ner spenaten i majsstuvningen.

    Till garnering: Servera kycklinglår och majsstuvning med ris, garnera gärna med persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.