Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn / källa ica.se
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
En grillrätt med mexikanska vibbar - lika god som enkel. Kycklinglåren grillar du ovan glöden eller i stekpannan. Till detta; mexikanskt ris med touch av röd paprika och jalapeño. Creamed corn kokar du lätt ihop med bl a söta majskorn, crème fraiche och färdigriven ost. En perfekt kombo!
600 g
kycklinglår (BBQ black garlic)
1 förp
majskorn (à 340 g)
1 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
2 1/2 tsk
majsstärkelse
1 1/2 dl
riven ost (gärna cheddar)
salt
svartpeppar
2 förp
ris (gärna på mexikanskt vis, à 250 g)
65 g
bladspenat
Till garnering
hackad persilja
Beskrivning
Stek eller grilla kycklinglåren enligt anvisningen på förpackningen.
Låt majsen rinna av.
Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 2 minuter under omrörning.
Öppna timer: 2 minuter
Blanda ner majs och ost och låt osten smälta. Smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.
Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
Vänd ner spenaten i majsstuvningen.
Till garnering: Servera kycklinglår och majsstuvning med ris, garnera gärna med persilja.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.