2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas.
3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter.
4) Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt, för att vätskan ska rinna ut. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen som fångar upp vätskan. ( Jag använder en form med galler, blir perfekt)
5) Lägg in rullen in i ugnen, i 3-4 timmar.
låt svalna och förvara sedan i kylen över natten.
6) Skär i skivor innan den ska stekas, eller hyvla med osthyvel.
Skala potatis och skär i skivor ca 0,5-0,75 cm tjocka. (Jag använder en 5-liters kastrull. Låt koka upp, sänk plattan och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Efter 3-5 min ska potatisen fortfarande vara hård, men "böjbar", märker du att den blir mjuk tidigare så sluta koka då. 2-5 dl mjölk. 5-2 tsk salt. 3-4 dl (ca 100 g) riven ost
mjölk, grädde, vassle– (mjölk), salt, stabiliseringsmedel (e410), syra (citronsyra), bakteriekultur. Låt färskosten sedan hänga kallt i kylen över natten eller i minst 7-8 timmar
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Idag testade jag det berömda ”slow-cook”-varianten – ”pulled beef”. Sedan blandade jag ihop en marinad/kryddblandning som jag smetade in köttet med och avslutade med att skiva tre lökar som jag la över
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
) Tunn, smakrik, saftig och inte sån där ”köttbulle-kebab” som många kebabexperter kallar de. Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.