Kanel och citron cheesecake  lchf /Lagat och Klart
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kanel och citron cheesecake lchf /Lagat och Klart

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 port
  • Kanel botten
  • 4,50 dl Mandelmjöl
  • ½ tsk Fiberhusk
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 msk Kanel
  • 3 msk Sötningsmedel
  • 60 g Smör
  • ½ dl Äggvita
  • ¼ tsk Salt
  • Fyllning
  • 2 dl Grädde
  • 400 g Färskost
  • ½ dl Sötningsmedel
  • 1 msk Gelatin
  • ½ dl Vatten
  • ½ st Citronskal
  • ½ st Citronsaft

Beskrivning

    Botten
    1
    Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl.

    2
    Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna

    Fyllning
    3
    Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna

    4
    Vispa grädden fluffigt tillsätt färskosten,citron citronskal och vispa väl. Tillsätt gelatinet och fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.

    5
    Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. placera i kylen i minst 1 timme före servering

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.