1. Sätt ugnen på 250°. Låt räkorna rinna av.
2. Blanda smör, pressad vitlök, hackad persilja, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar.
3. Lägg räkorna i en ugnsform och bre ut smörblandningen ovanpå.
4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och servera direkt med en bit bröd och finhackad persilja.
Kockens tips
Låt gästerna själva lägga räkorna på en bit bröd!
Det bästa medhetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök ochchilioch sedan kyla den
Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera med vitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja ochchiliflarn, blanda
Finhacka vitlök, chiliochpersiljaoch ställ åt sidan. Jag valde att smaksätta mina räkormedchili, vitlök ochpersilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.