FRYST JORDGUBBSCHEESECAKE Lindas bakskola och matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

FRYST JORDGUBBSCHEESECAKE Lindas bakskola och matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • Botten
  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning
  • 15 st jordgubbar, mosade
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg, delade i vitor & gulor
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 8 st jordgubbar, skurna i bitar
  • Garnering
  • 4 st jordgubbar

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.

    2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.

    3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan i en annan skål. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.

    4. Blanda försiktigt ner jordgubbsbitarna i smeten.

    5. Bred ut hela fyllningen på smulbottnen.

    6. Garnering: Mosa jordgubbarna och bred försiktigt ut dem på ytan så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering. Låt den tina lite lätt i kanterna före servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.