FRYST JORDGUBBSCHEESECAKE Lindas bakskola och matskola
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
12
bitar
Botten
250 g
digestivekex
100 g
smör, smält
Fyllning
15 st
jordgubbar, mosade
2 dl
strösocker
2 ägg,
delade i vitor & gulor
5 dl
vispgrädde
400 g
färskost, t ex Philadelphia
8 st
jordgubbar, skurna i bitar
Garnering
4 st
jordgubbar
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan i en annan skål. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.
4. Blanda försiktigt ner jordgubbsbitarna i smeten.
5. Bred ut hela fyllningen på smulbottnen.
6. Garnering: Mosa jordgubbarna och bred försiktigt ut dem på ytan så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering. Låt den tina lite lätt i kanterna före servering.
Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen
Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Skala och riv äpplena. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Följ mig gärna Lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Ca 12 bitar
Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. 300 g kall, kokt och skalad potatis
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. Häll smeten i långpanna, ca 34 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad
Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker
Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.