4
fiskfiléer (vit fisk, tex torsk, gös eller liknande)
1 msk
smör och rapsolja
1 tsk
salt
1 krm
citronpeppar
Kräfttzatziki
½
gurka
½ tsk
salt
150 gr
kräftstjärtar
2 dl
turkisk yoghurt
1 pressad
vitlöksklyfta (eller efter smak)
1 krm
svartpeppar
Beskrivning
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Riv gurkan grovt och låt vätska av på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Pressa ur vätskan som är kvar. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Blanda gurka, kräftor, yoghurt, vitlök och peppar.
Smöra en ugnsfast form med fettet. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg fisken i formen och stek i ugn tills fisken är klar (runt 10 – 15 min beroende på hur stora filéerna är).
Servera fisken med kräfttzatziki, grönsaker och ev potatis.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 4, Blå 1, Lila 1 per portion om man använder smör-och rapsolja och Larsas fettfria grekiska yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.
Smartpoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder smör-och rapsolja och 3.5%-ig yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.
Smartpoints: 4 SP per portion om man använder smör-och rapsolja och 3.5%-ig yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idagfick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Skivafiskfilén och lägg i en ugnsfast form. En riktigt god fiskrätt som alla i vår familjgillade. Suttiti telefon med sjukvård, folktandvård, sjukgymnast, dans m
Färsk rensad fisk fylls meddill, tomater och lök på en saltbädd av citronsalt. Den kalla såsen förbereds gärna dagen innanmed Creme Fraishe, Löjrom och Dill, mängden löjrom och dill efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.