Fisk i ugn med kräfttzatziki
catrineyngbro
catrineyngbro

Fisk i ugn med kräfttzatziki

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 fiskfiléer (vit fisk, tex torsk, gös eller liknande)
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  •  
  • Kräfttzatziki
  • ½ gurka
  • ½ tsk salt
  • 150 gr kräftstjärtar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta (eller efter smak)
  • 1 krm svartpeppar

Beskrivning

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175 grader

    Riv gurkan grovt och låt vätska av på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Pressa ur vätskan som är kvar. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Blanda gurka, kräftor, yoghurt, vitlök och peppar.

    Smöra en ugnsfast form med fettet. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg fisken i formen och stek i ugn tills fisken är klar (runt 10 – 15 min beroende på hur stora filéerna är).

    Servera fisken med kräfttzatziki, grönsaker och ev potatis.

    Smaklig måltid!



    För er viktväktare:

    Mitt WW: Grön 4, Blå 1, Lila 1 per portion om man använder smör-och rapsolja och Larsas fettfria grekiska yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.

    Smartpoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder smör-och rapsolja och 3.5%-ig yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.

    Smartpoints: 4 SP per portion om man använder smör-och rapsolja och 3.5%-ig yoghurt, lägg till SP för eventuell potatis.



    Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.