Biff med tomat- och avokadosallad och rostad potatis /kreatör Kristina andersson
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Det här är en lyxig rätt vars kombination av protein, fett och fibrer gör dig mätt och belåten - länge.
600 g
potatis (små eller delikatess)
1 msk
olivolja
200 g
haricots verts
Flingsalt
400 g
ryggbiff
Salt och peppar1 msk smör
1
lök
2
avokador
250 g
tomat
20
sötmandlar
6 torkade
aprikoser
½ msk
vinäger
1 ½ msk
olivolja
Salt och peppar
TOPPING
½
zucchini
1⁄2
lök
6-8
champinjoner
1-2
mozzarella
Ruccola eller vitkålssallad till servering
Beskrivning
1. Skölj och skrubba potatisarna ordentligt. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll över olivoljan och blanda. Ugnsbaka i 200 ° i 20-30 minuter. Låt haricots verts gå med de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt före servering.
2. Salta och peppra köttet. Stek det i någon minut per sida i smör. Låt köttet vila på en skärbräda i någon minut och skär det sedan i skivor.
3. Skär löken i tunna skivor. Skär avokadorna i klyftor och dela tomaterna. Strimla sötmandeln och aprikoserna. Blanda vinäger, olja, salt och peppar.
Lägg upp grönsakerna, mandeln och aprikoserna på ett fat eller i en skål, häll över vinägretten och rör om. Servera med kött och rostad potatis.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.