Biff med tomat- och avokadosallad och rostad potatis                   /kreatör Kristina andersson
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Biff med tomat- och avokadosallad och rostad potatis /kreatör Kristina andersson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här är en lyxig rätt vars kombination av protein, fett och fibrer gör dig mätt och belåten - länge.
  • 600 g potatis (små eller delikatess)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g haricots verts
  • Flingsalt
  • 400 g ryggbiff
  • Salt och peppar1 msk smör
  • 1 lök
  • 2 avokador
  • 250 g tomat
  • 20 sötmandlar
  • 6 torkade aprikoser
  • ½ msk vinäger
  • 1 ½ msk olivolja
  • Salt och peppar
  • TOPPING
  • ½ zucchini
  • 1⁄2 lök
  • 6-8 champinjoner
  • 1-2 mozzarella
  • Ruccola eller vitkålssallad till servering

Beskrivning

    1. Skölj och skrubba potatisarna ordentligt. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll över olivoljan och blanda. Ugnsbaka i 200 ° i 20-30 minuter. Låt haricots verts gå med de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt före servering.


    2. Salta och peppra köttet. Stek det i någon minut per sida i smör. Låt köttet vila på en skärbräda i någon minut och skär det sedan i skivor.

    3. Skär löken i tunna skivor. Skär avokadorna i klyftor och dela tomaterna. Strimla sötmandeln och aprikoserna. Blanda vinäger, olja, salt och peppar.

    Lägg upp grönsakerna, mandeln och aprikoserna på ett fat eller i en skål, häll över vinägretten och rör om. Servera med kött och rostad potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.