"Bönor de luxe blandas med vin och toppas med krutonger."
Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i cirka 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 minuter.
Tillsätt timjan, crème fraiche och smaka av med salt och kajennpeppar. Rör om och vänd försiktigt ner sköljda och avrunna bönor när grytan blivit riktigt varm. Smaka av med citronsaft och toppa grytan med krutonger, tomater och lite timjan.
1 pkt Findus frysta provencale. 1 pkt Findus frysta provencale. Provade att köpa benfri lammstek. Tycker den blev lite godare eftersom den inte smakade lika mycket kofta
Falukorv Provencale1 ring falukorv, 800g i skivorca 500 g potatis i tunna skivor1 liten zucchini i skivor2 stora tomater i skivor2,5 dl matlagningsgrädde0,5 dl frysta provencalska örter (findus)1 riven vitlöksklyftasalt och pepparriven ostSkär falukorv, tomat, potatis och zucchini i skivor
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Jag har tappat lite lust och inspiration att matblogga. Luften har liksom gått ur mig. Det känns jättetrist och jag hoppas att det är en övergående fas
Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Bryn hastigt i hälften av smöret. Lägg upp dem på en tallrik. Skiva och stek champinjonerna i resten av smöret
Falukorvsgratäng provencale (ca 4 port) Du behöver. Åter igen lyser blogginläggen med sin frånvaro. Det är minsann ett hektiskt liv att vara 2-barnsmamma, jobba fulltid, träna, blogga och inte minst att planera bröllop
Eftersom vi ska bort idag på nyårsafton och jag inte får laga mat (rätt så skönt. -)) så lyxade vi till det lite igårkväll här hemma istället och gjorde Oxfilé Provençale
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Halvera eller skär svamparna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.