Zebrakaka. 3 juli 2015, 22. 00. Hallå. Hoppas ni har haft en riktigt bra dag. jag är glad bara solen skiner och att jag får en fika titt som tätt, ha ha
Det går alldeles utmärkt att göra Zebrakakan både gluten- och mjölkfri, även om den inte blir riktigt lika saftig och "tät" i konsistensen som den på vanligt vetemjöl
Zebrakaka, vad är nu det. Jo, liksom sin släklting Tigerkakan, är Zebrakakan läckert randig, men medan Tigerkakans ränder är av choklad, så får Zebrakakan sin smak av pepparkakskryddor
Det här receptet på sockerkaka hittade jag hos camillak. Det ska vara kakao i men jag gjorde en annan variant, jag smaksatte kakan med jordgubbsessens och färgade den rosa, men det var svårt att se alla lagren när den var så ljus
Här får ni receptet på Zebrakakan som jag bakade häromdan. Zebrakaka 4 ägg 2,5 dl socker 5 dl vetemjöl 1 nypa salt 2,5 dl mjölk 250 g smält smör 1 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver (3 msk kakao till den mörka smeten)(3 msk mjöl till den ljusa smeten)Sätt ugnen på 180 grader
Tigerkaka har jag bakat i alla år…men zebrakaka hade jag inte hört talas om ända tills helt nyligen. Helt plötsligt så börjar den ploppa upp på fler och fler mat- & bakbloggar, bl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.