Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan. Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. 1 stycken julskinka av valfri sort. Och nu när vi ändå är inne på ämnet julskinka så kan vi berätta för er att, enligt Svenskt kött, 61% av Sveriges befolkning tycker att det inte känns som en riktig jul utan julskinka på bordet. 80% tycker att det är viktigt att julskinkan är av svenskt kött och dom procenten kan vi ju säga att vi håller med till 100%. 1 stycken julskinka
Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd. Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt
Så klart hade vi julskinka. När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. 1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år
kokt julskinka - gärna med lite av svålen kvar. Vispa ihop ägg, senap, honung och whisky. Lägg skinkan på ett ugnsfast fat och lägg några kvistar rosmarin runt om
Efter förra årets misslyckande med julskinkan var det kul att lyckas i år. Den blev otroligt bra. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
Ta bort termometern. Klipp bort nätet, när skinkan svalnat något och ta bort svålen. Ta ev bort en del av fettkanten genom att skära med kniv eller hyvla med en osthyvel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.