Ställ formen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. 120 g fetaost. 1 knippe gräslök. Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsform och lägg i sparrisen i botten så den bildar en matta åt laxen
Dra av från plattan. PS receptet kommer från boken "Lakrits" av Elisabeth Johansson. Till nio stora maränger behöver du4 st äggvitor3 dl strösocker3 tsk lakritspulver1 msk lakritssirap (se recept nedan)lite svart hushållsfärgextra lakritspulver att strö över marängernaLakritssirap2 msk vatten1 msk lakritspulver1. Sätt ugnen på ca 130 grader. Sätt bunken i en kastrull med vatten (dvs ett vattenbad) och värm äggsockerblandningen till 55-60 grader under vispning. 1 msk lakritssirap. 1 msk lakritspulver. 1
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 15-17 minuter. 100 gram smör. 1 tsk vaniljsocker. 1 krm salt. 175 gram mörk choklad
Temaveckan börjar på måndag och kommer innehålla fyra bakverk under veckan. Först och främst vill jag bara meddela att temaveckan på bloggen kommer bli "Amerikanska bakverk" som Ni röstat fram
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. Vi kör väl vidare med maten ifrån barnkalaset för en vecka sedan då Rasmus fyllde 1 år, stora killen. Ingredienser kycklingfilé i tomatmarinad till ca 12-14 bufféportioner. 11 st kycklingfiléer. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 1 dl olivolja. 1 kruka basilika, strimlad. Sätt ugnen på 175 grader. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 min. 1 pkt fetaost á 150 g. -) 11 st kycklingfiléer. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 1 pkt fetaost á 150 g
Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar. Den här buffén har upptagit en läskigt stor delav min lediga tid dom senaste veckorna
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
på längden delad. Ugn 175 grader. Tillsätt kryddorna och låt det hela koka i ca 15 min under sporadisk omrörning. Baka i ca 13-15 min tills den är gyllenbrun. 3 äpplen av syrlig sort. 1 ägg
Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt. Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner
Favoritdrickaunder semestern var dels öl och sedan en gammal favorit - Radler (dvs ungefär öl blandat med fanta, låter jättekonstigt men är väldigt läskande i värmen och inte så alkoholstarkt under den gassande solen)
Fördela brysselkålen ovanpå. Under ett rejält täcke av den goda västerbottensosten hittas både gröna linser, kidneybönor och mumsig brysselkål med en mild örtsmak
Till och med min ganska fåordiga pappa sa att det där hade jag gjort bra så detta är en dessert som går hem hos de flesta så har ni inte provat på varm frukt under ett täcke av vit choklad så gör det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.